Over de eigenaresse, het huis en de katten

Op deze pagina kun je een beeld vormen van de plek waarin je terecht zult komen. Het is uiteraard ook prima als je vooraf even live een kijkje wil komen nemen of dat we een videocall inplannen.

Hoi! Dit zijn wij. Jenneke, Joris & Draak.

Toen ik dit huisje voor het eerst zag in 2020, was ik gelijk verkocht. Ik heb direct de vraagprijs geboden, hoefde er niet over na te denken. Naast mij waren er nog meer kanshebbers, maar na een weekendje manifesteren kreeg ik op maandag het verlossende bericht dat het voor mij was! HOERA! Nog altijd ben ik elke dag dankbaar dat ik hier mag wonen en dat ik het kasteelpark als achtertuin heb. Dat betekent veel groen, vogeltjes, eekhoorns en mijn favoriete rondje pauzewandelen langs de prachtige oude bomen.

Over de eigenaresse

Ik ben onderneemster en maak voor mijn werk als holistisch coach af en toe reizen naar het buitenland. Zo organiseer ik onder andere retreats en pelgrimstochten (kijk maar eens op www.holyshit.nl). Mijn allerliefste katten, Joris en Draak, kunnen dan niet mee. Voor hen is het het gezondst om in het huis te blijven, vandaar dat ze er altijd zullen zijn en ik het ook echt belangrijk vindt dat een huurder van dieren houdt en het als een pluspunt ziet dat ze er zijn.
Ik geloof in delen van wat je hebt en in dit geval is dat mijn fijne plekje. Mijn intuïtie vertelt me of iemand hier past of niet. Ik gun je een heerlijk verblijf.

Over het huis

Ik weet dat dit plekje echt hemels is en ik gun dit aan betrouwbare en fijne mensen die zich graag even komen terugtrekken in Zuid-Limburg. Het is hier in de zomer heerlijk buiten en in de winter kun je het binnen gezellig maken. Ideaal voor solo-reizigers die hun werk kunnen meenemen, een tijdelijke woonplek zoeken of even op vakantie willen met zichzelf.
Het huis ligt tussen twee andere woningen in aan een privé-erf, waar alleen de (rustige) buurman en ik wonen (overpad). De andere woning heeft de ingang aan de andere kant, dus het voelt als twee-onder-een-kap met genoeg privacy. De tuin is tevens het kasteelpark, dat op bepaalde tijden openbaar te bezoeken is. Je kunt er heerlijk wandelen of lunchen op een bankje. De bomen zijn werkelijk magisch!
Het huis is gebouwd in de jaren ’30 en heeft een ouderwets gewelf in de kelder en overal houten vloeren die een beetje scheef liggen en kraken. Ik vind dat zelf ontzettend charmant. Het huis heeft een ziel met hier en daar gemoderniseerde vertrekken zoals de badkamer. Als je hier logeert, mag je gebruikmaken van het gehele huis. Mi casa es tu casa!

 

Tip

Probeer vooral even de goddelijke Sunshower uit met Infrarood, is goed voor je spieren als je achter het bureau hebt gewerkt en gefietst tegelijk ;). 

Poetshulp

Mijn wekelijkse poetshulp is fan-tas-tisch. Als je geen zin hebt om zelf te poetsen tijdens je verblijf, is het mogelijk dat ze komt voor 50 euro per keer (4uur).

Huisindeling

Kelder

Begane grond:
– Keuken
– Badkamer
– Woonkamer
– Halletje

Eerste verdieping:
– Trappenhuis & gang
– Slaapkamer
– Werkkamer

Tweede verdieping:
– Meditatie (en was-)zolder

Dat lijkt groot, maar alle ruimtes zijn redelijk knus. En buiten is dan uiteraard de tuin en een eigen oprit.

Over de katten

In 2015 werkte ik als copywriter voor de Efteling. Mijn favoriete achtbaan was Joris en de Draak. Toen ik mijn twee roodharige vriendjes als kittens in huis haalde in die tijd, doopte ik ze tot Joris en Draak. Het zijn broers en ze zijn ontzettend lief met beide een eigen karakter. Joris is nieuwsgierig, gek op mensen en knuffelen. Draak is op zichzelf, heel zachtaardig en houdt ook van knuffelen als hij je eenmaal vertrouwt. Sinds ze hier wonen, zijn ze vooral veel buiten, want daar is het een kattenparadijs. Daar doen ze ook hun behoefte, en ze hebben eigen slaapplekjes in huis (niet op de slaapkamer). Ik laat ze heel vrij en geef ze alleen liefde en eens per dag brokjes en vers water. Daar gaan ze heel goed op! En nee, je mag ze bij vertrek niet meenemen. Ook niet eentje.